Mrzla jutra in večeri? Vas že zebe?

Zdi se, da so nas nizke temperature v kratkem času pregnale iz lahkih poletnih oblekic v debela zimska odevala. Posebno naše noge so zmeraj na udaru in včasih ne najdemo načina, kako bi si jih ogrele. Za zaščito dostikrat posegamo po toplih hlačnih nogavicah, ki dobro opravijo svojo nalogo, ko smo na poti med domom in službo ali kakšnih drugih opravkih. Težava je, da nam v dobro ogrevanih prostorih v njih hitro postane prevroče.  Kaj storiti? Takrat mrzlično iščemo toaletne prostore in trenutek intime, da nogavice izvlečemo izpod hlač ali krila. Sploh, če imamo kar dvojne na sebi.

Obstaja kakšen boljši način? Seveda, nadkolenke.

Nadkolenke so po izgledu podobne samostoječim nogavicam, vendar se praviloma končajo nekje nad kolenom, so debelejše in brez silikonskega traku. Lahko jih nosimo kot samostojno oblačilo ali v kombinaciji s hlačnimi nogavicami. Lahko so tudi modni dodatek ali pa jih oblečemo iz čisto praktičnega vidika, ki smo ga opisali v prvem odstavku.

Krila pozimi ne nosim, ker me zebe.

Kar je zmota. Daljše zimsko krilo je lahko toplejše od hlač. Hlačnice se dotikajo noge po njeni celotni dolžini, krilo pa služi kot nekakšen akumulator toplote. Z nekaj osnovnošolske fizike vemo, da se toplota dviga, zato ta ostaja ujeta pod krilom. Pa spodnji del nog? Tu se pa izkažejo nadkolenke, ki zaščitijo našo izpostavljeno kožo pred mrazom. Res je, lahko imamo tudi debelejše hlačne nogavice, vendar se bo pojavila težava, ko bomo prišle v topel prostor in nam bo postalo prevroče. Zato se je bolje oblačiti večslojno.

Kaj pa če bi vseeno raje imela hlače?

Tudi lahko. Nadkolenke oblečemo preden oblečemo hlače in jih slečemo v obratnem vrstnem redu. Slačenje nadkolenk z oblečenimi hlačami sicer zahteva nekaj več spretnosti, vendar je vseeno lažje kot to, da se moramo znebiti hlačnih nogavic. In to nekje, kjer se ne moreš umakniti pred radovednimi pogledi.

Želela bi jih imeti, ampak nisem več najstnica, da bi jih postavila na ogled.

Kdo bo pa vedel, če ne bodo razkrite? Ob ustrezni dolžini krila, jih lahko nosi prav vsaka ženska, ne glede na starostno skupino. Najstnice na bolj drzen način, zrele dame pa na kakršni koli.

Nadkolenke kot dokolenke?

Dva modela nogavic v enem. Nadkolenke lahko enostavno zavihamo navzdol in jih imamo kot dokolenke.

Jih lahko pripnem na pas?

Se da, čeprav težje, ker so precej krajše od nogavic za pas. Vendar pustimo izbiri prosto pot.

Obisk WC-ja je lažji?

Vsekakor. Predstavljajmo si, da imamo na sebi nekaj plasti oblačil in se moramo ukvarjati še s tem, kako se bomo znebile (še) enih hlačnih nogavic. Ker nadkolenke segajo nad koleni in se oprijemajo stegna, ne bo težav. Pustimo jih kar na sebi. 

Črne nogavice so dolgočasne.

Potem vas lahko razveselimo, da imamo 60 DEN-ske dokolenke Ines v kar 22-ih različnih barvah. K vsakemu kosu oblačila iz vaše omare boste lahko kombinirale svoj par. Ali je sploh še kakšen razlog, da jih ne bi preizkusile?  Saj res; ste že preverile ugodno ceno?

Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan v primerjavo