Najboljši čas je zimski! Zakaj?

Mrzli zimski dnevi so pogosto krivi za bolj zadržano in pusto garderobo, saj je naša kreativnost omejena. Zimska oblačila so pogosto tudi bolj zadržanih temnih barv, kar je dodaten razlog, da se bolj veselimo pomladi in toplejših dni. Ali smo v zimskem času sploh lahko kreativne? Celo bolj kot si lahko mislimo.

Tako kot pri majicah, lahko tudi nogavice oblečemo večplastno. Ampak, zakaj tega ne bi naredile s stilom? Dolgi enobarvni plašči, dolga temna krila, enobarvni puloverji ipd. Vse to lahko dopolnimo z nekaj barvnimi detajli kot je šal, rokavice, pokrivalo, ogrlica ali kaj drugega in oblečemo nogavice v isti barvi. Pazimo le na uravnoteženost barv med posameznimi oblačili. Pri rdečem puliju in rdečih nogavicah ne bo težav, saj bo barvna površina spodnjega in zgornjega dela v sorazmerju. Pri bolj diskretnih detajlih kot je recimo barvna ogrlica, pa naj bi bile tudi nogavice manj vidne, kar enostavno dosežemo na dva načina. S prekrivanjem barvnih nogavic, da so te očem manj vidne kot so npr. daljša krila, višji škornji ali kombinacija obojega. Druga možnost pa je, da preko temnejših bolj »dolgočasnih« nogavic oblečemo mrežaste nogavice, ki so v živahni barvi detajlov. Ali obratno. Živahno barvo spodnjega sloja nogavic obogatimo z mrežastim temnejšim vzorcem. 

Več plasti nogavic, ki se prekrivajo.

Kakšen tip nogavic lahko kombiniram med seboj?

Možnosti je precej in najbolje je, da se same odločimo, kako nam bo najbolj udobno. Ene hlačne nogavice preko drugih, hlačne nogavice preko samostoječih ipd.

Kombinacija dvojnih hlačnih nogavic

Najbolj enostavna in topla je kombinacija dvojnih hlačnih najlonk. Če želimo doseči prelivajoč se barvni efekt,  naj bo spodnji sloj debelejši in intenzivne barve, zgornji sloj nogavic pa je lahko tanjši in temnejše barve. Tako bomo dosegle zelo zanimivo barvno prelivanje iz temnejše na robu nog, v svetlejšo barvo na sredini nog. Kaj pa enobarvne debeljše nogavice kot podlaga in mrežaste nogavice intenzivnih barv, ki ji oblečemo preko teh? Tako dobimo ne le dober barvni kontrast, ampak tudi teksturo. Seveda je lahko barvna kombinacija tudi obratna; svetlejša podlaga in temnejše mrežaste nogavice preko. 

Kombinacija hlačnih in samostoječih nogavic

Tudi takšna kombinacija je možna, vendar samostoječih nogavic ne oblačimo preko hlačnih, ker bodo zlezle dol. Silikonski trak se dobro oprime kože, tekstila pa zelo slabo. Kako torej obleči takšno komabinacijo? Hlačne nogavice moramo obleči preko samostoječih, kar bo za marsikatero tudi udobneje od dvojnih hlačnih nogavic. Dvojna elastika okoli pasu je lahko precej nadležna, predvsem pri prepogibanju in sedenju. Minus je le ta, da je naša zadnja plat pred mrazom manj zaščitena kot pri dvojnih hlačnih nogavicah. No, debelejša krila ali kratke hlače tudi to težavo rešijo. 

Kombinacija dvojnih samostoječih nogavic

Tudi to se da, vendar morata biti čipki, oziroma silikonska trakova na različnih višinah našega stegna. Če se bosta prekrivala, bodo zgornje nogavice slej kot prej zlezle dol, saj bodo brez oprijema. Velja pa isto pravilo kot pri hlačnih nogavicah. Zgornji sloj naj bo tanjši od spodnjega ali morda celo čipkast. Na tak način boš dosegla prepletanje zanimivih vzorcev in barv.

Kombinacija hlačnih nogavic in nadkolenk

Ta kombinacija je najpogostejša oziroma najbolj popularna od vseh naštetih. Hlačne nogavice kot spodnji sloj in nadkolenke preko teh nas bodo prijetno grele v kolena v zimskih dneh, v toplem prostor pa jih enostavno slečemo, če nam je prevroče. Če se vam zdi, da bi vam nadkolenke lahko lezle dol, jih pričvrstite s pasom za nogavice. Seveda ne smejo biti predebele, sicer se jih ne bo dalo pripeti.

Kombinacija različnih nogavic z nogavicami in pasom za nogavice

Kombinacija hlačnih, samostoječih nogavic ali nadkolenk z nogavicami za pas je še ena izmed možnosti. Nogavice lahko s pasomoblečemo pod ali nad drugo vrsto nogavic, saj so s pasom za nogavice podobne kot hlačne nogavice. Tanjše nogavice s pasom lahko oblečemo pod tanke hlačne nogavice ali pa morda preko tanjših hlačnih nogavic oblečemo debelejše nogavice s pasom. Oblačenje in slačenje je pri uporabi WC-ja preprosto; pas odpnite na hrbtni strani in ga potegnite proti kolenom. Ni vam potrebno odpirati vseh zaponk za nogavice. 

Več plasti nogavic

In še za konec ...

Priporočamo uporabo ogledala, fotoaparata (telefona), stvari iz omare in kanček samozavesti. Možnosti je ogromno in vsakomur bo všeč nekaj druga, mi smo zgolj predlagali nekaj iztočnic. Če boš ugotovila, da bi kakšno kreacijo želela deliti z nami, nam kar piši in jo lahko tudi objavimo. Že nekaj časa namreč ugotavljamo, da naši strani manjka rubrika s tematiko "nogavice naših nogavičark". Kaj meniš?

Več o oblačenju lahko prebereš tudi TUKAJ!

Komentarji (0)

Trenutno še ni komentarjev
Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan v primerjavo