Nogavice na poročni dan?

Ko se odločimo za poroko, običajno vsak detajl dobro premislimo. Posebno tisti, ki bodo na ogled vsem povabljenim gostom. To seveda ne velja za nogavice in spodnje perilo, čeprav si ta trenutek našega življenja zasluži le najboljše. Kaj pa nogavice? Jih je sploh potrebno imeti ali bi bila podvezica dovolj?

Vse je seveda odvisno od vremena in obutve. Za poroko na sončni peščeni plaži, je obutev odveč, prav tako tudi nogavice. Kaj pa bolj klasične poroke, kjer bomo nosile čevlje, po možnosti z visoko peto?

Gre za izredno naporen in dolg dan, me pa želimo nekaj med udobjem in tem, da partnerja pozitivno presenetimo. Moškim so zelo všeč ženstveni kosi oblačil, ki so bili v preteklosti precej pogostejši v omarah naših mam in babic kot pa je nabor modernih žensk, ki je sestavljen predvsem iz kavbojk in trenerk. Udobje nam je torej postalo pomembnejše od izgleda. Kaj pa, če združimo oboje, tako eleganco in udobje? Je to sploh mogoče? Gremo po vrsti.

Svetujemo vam kvalitetno obutev, ki jo pred poroko dodobra preizkusite. Saj nočete, da vas čevlji ožulijo še preden se prične obred, kajne? Da bi se izognili žuljem in prepotenim stopalom, ki se lepijo na usnje, vam svetujemo izbiro primernih nogavic, ki preprečujejo neposreden stik med obutvijo in kožo ter delujejo kot vaša druga koža. Lahko so tanke 8 denske nogavice, ki so skoraj neopazne in odlično dihajo z vašo kožo tudi na vroč poletni dan ali pa debelejše 100 denske nogavice, ki bodo vaša stopala in zadnjico prijetno grele v slabo ogrevanih prostorih. Odvisno, torej od vremenskih razmer in naše »zmrzljivosti«.

Katere nogavice so najbolj priljubljene za poroko?

Med najbolj priljubljenimi so gotovo nogavice za pas, tesno jim pa sledijo samostoječe nogavice. Obojne so zelo zapeljive in izvoljenec ob pogledu na vas gotovo ne bo ostal hladnokrven. Če temu dodamo še podvezico, bo vaš izgled popoln.

Zakaj podvezica in kakšen je njen pomen?

Obstaja več vraž, zakaj naj bi nevesta nosila podvezico, vsekakor pa je najbolj znana ta, da bi naj košček nevestine obleke prinesel srečo. Svatje so se zato po vsakem obredu zagnali v nevesto in raztrgali njeno obleko na koščke, zato so se neveste domislile zvijače s podvezico. To so zalučale med svate in tako ohranile svojo obleko v enem kosu. Druga vraža pa pravi, da naj bi podvezico obdržala ženinova družina in prijatelji kot dokaz prave ljubezni. Pa danes? Danes je podvezica rezervirana za ženina, ki jo po obredu sleče z noge svoje izbranke in jo zaluča med množico samskih fantov. Tisti, ki jo ujame, bi se naj naslednji poročil.

Sicer pa je podvezica imela zelo uporabno vrednost, saj je bil njen namen, da je obdržala nogavico na svojem mestu. Nekako podobno kot samostoječe nogavice danes, ki imajo silikonski trak na notranji strani čipke in obdrži nogavico na vašem stegnu. Seveda je slednji način precej bolj dovršen in siguren.

Katere nogavice vam priporočamo mi?

Pomlad je tak čas, ko še ni pretirane vročine in se zato ne bomo potile niti pod bogato poročno obleko. To pomeni, da bodo tudi samostoječe nogavice prava izbira, saj ima silikon najboljši oprijem na suhi koži. Topleje kot je, bolj se potijo tudi naše noge in silikon ima slabši oprijem, zato rad tudi drsi. Seveda je možno samostoječe nogavice kombinirati tudi s pasom za nogavice, ki nogavico obdrži na svojem mestu, vendar odsvetujemo takšno kombinacijo. Zakaj? Predvsem zato, ker pas nogavico vleče navzgor, silikon pa jo želi obdržati na svojem mestu. Posebno nadležno je lahko sedenje.

Za višje temperature zato svetujemo nogavice za pas, ki silikonskega traku nimajo. So bolj zračne in s pasom za nogavice se odlično razumejo. Ob dobrem in kvalitetnem pasu za nogavice, vas ne rabi skrbeti, da bi nogavico izgubile.

Kakšen je kvaliteten pas za nogavice?

V prvi vrsti takšen, da vas ne bo žulil, grizel v trebuh ali lezel z bokov. Torej, dober pas mora sesti na vaše boke, jih nežno objeti in se zliti s preostalo garderobo. Potem se boste vprašale, če ga sploh nosite. Priporočeno je, da ima 6 zaponk, ki so kovinske in na nastavljivih trakcih. No, tak je dober in kvaliteten pas. Več o pasovih si lahko preberete tukaj.

Nogavice za odprte čevlje?

Boste imele sandale ali čevlje z odprtim prstnim delom pa vas skrbi, da vas bodo čevlji brez nogavic ožulili? Tudi takšne nogavice se dobijo, ki imajo bodisi neopazno ojačan prstni del bodisi odprt prstni del. Takšne nogavice najdete v naši kategoriji »poletne nogavice«.

Kaj je še dobro vedeti?

Za tak pomemben dogodek moramo vse dobro premisliti. Ker so nogavice zelo delikatno oblačilo in se lahko tudi strgajo, je dobro, da imamo s seboj tudi rezervni par. Ker gre za najpopolnejši dan našega življenja, bodo tako tudi majhne skrbi in slaba volja odveč. Sprostite se in uživajte! 

Komentarji (0)

Trenutno še ni komentarjev
Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan v primerjavo