Nogavice na poročni dan?

Ko se odločiš za poroko, vsak detajl dobro premisliš. Posebno tiste detajle, ki bodo na ogled vsem povabljenim gostom. Zato marsikateri nevesti ni toliko pomembno, kakšno bo spodnje perilo in kakšne bodo nogavice, ker gostje na zabavi nimajo kaj početi pod tvojo krinolino, čeprav verjetno marsikoga zanima, kako je nevesta sestavljena po slojih. Kako je torej z nogavicami? Jih je sploh potrebno imeti ali bi bila podvezica dovolj? Ha, vsaj nekdo bo zelo vesel, če nogavice bodo, pa verjetno boš tudi sama navdušena, da imaš na sebi nekaj, kar je ženstveno in seksi, skrivnost pa je do noči le tvoja. 

No, zelo realno lahko rečemo, da je vse odvisno od vremena in obutve. Za poroko na sončni peščeni plaži je obutev odveč, prav tako tudi nogavice (verjetno?). Kaj pa bolj klasične poroke, kjer boš nosila čevlje, po možnosti z visoko peto?

Gre za izredno naporen in dolg dan, ti pa želiš nekaj med udobjem in tem, da partnerja pozitivno presenetiš. Moškim so zelo všeč ženstveni kosi oblačil, ki so bili v preteklosti precej pogostejši v omarah naših mam in babic kot pa je nabor modernih žensk, ki je sestavljen predvsem iz kavbojk in trenerk. Udobje nam je torej postalo pomembnejše od izgleda. Kaj pa, če združimo oboje, tako eleganco in udobje? Je to sploh mogoče? Gremo po vrsti.

poročne nogavice

Svetujemo ti kakovostno obutev, ki jo pred poroko dodobra preizkusi. Saj nočeš, da te čevlji ožulijo še preden se prične obred, kajne? Da bi se izognila žuljem in prepotenim stopalom, ki se lepijo na usnjen podplat, ti svetujemo izbiro primernih nogavic, ki preprečujejo neposreden stik med obutvijo in kožo ter delujejo kot tvoja druga koža. Lahko so tanke 8-denske nogavice, ki so skoraj neopazne in odlično dihajo s tvojo kožo tudi v vročih poletnih dneh ali pa debelejše 100-denske nogavice, ki bodo tvoja stopala in zadnjo plat prijetno grele v slabo ogrevanih prostorih. Odvisno, torej od vremenskih razmer in tvoje stopnje »zmrzljivosti«.

Kakšne nogavice so najbolj priljubljene za poroko?

Med najbolj priljubljenimi so gotovo nogavice za pas, tesno jim pa sledijo samostoječe nogavice. Obojne so zelo zapeljive in izvoljenec bo ob pogledu nate o(b)stal odprtih ust in potnih dlani - garantiramo. Če temu dodamo še podvezico, bo tvoj izgled popoln.

Zakaj podvezica in kakšen je njen pomen?

Obstaja več vraž, zakaj naj bi nevesta nosila podvezico, vsekakor pa je najbolj znana ta, da bi naj košček nevestine obleke prinesel srečo. Svatje so se zato po vsakem obredu zagnali v nevesto in raztrgali njeno obleko na koščke, zato so se neveste domislile zvijače s podvezico. To so zalučale med svate in tako ohranile svojo obleko v enem kosu. Druga vraža pa pravi, da naj bi podvezico obdržala ženinova družina in prijatelji kot dokaz prave ljubezni. Pa danes? Danes je podvezica rezervirana za ženina, ki jo po obredu sleče z noge svoje izbranke in jo zaluča med množico samskih fantov. Tisti, ki jo ujame, bi se naj naslednji poročil.

Sicer pa je podvezica imela zelo uporabno vrednost, saj je bil njen namen, da je obdržala nogavico na svojem mestu. Nekako podobno kot samostoječe nogavice danes, ki imajo silikonski trak na notranji strani čipke in ta obdrži nogavico na tvojem stegnu. Seveda je slednji način precej bolj dovršen in siguren.

Katere nogavice vam priporočamo mi?

Pomlad je tak čas, ko še ni pretirane vročine in se zato ne boš potila niti pod bogato poročno obleko. To pomeni, da bodo tudi samostoječe nogavice prava izbira, saj ima silikon najboljši oprijem na suhi koži.

Poročne nogavice za poročni dan

Topleje kot je, bolj se potijo tudi naše noge in silikon ima slabši oprijem, zato rad tudi drsi. Seveda je možno samostoječe nogavice kombinirati tudi s pasom za nogavice, ki nogavico obdrži na svojem mestu, vendar ti odsvetujemo takšno kombinacijo. Zakaj? Predvsem zato, ker pas nogavico vleče navzgor, silikon pa jo želi obdržati na svojem mestu. Posebno nadležno je lahko sedenje.

Za višje temperature zato svetujemo nogavice za pas, ki silikonskega traku nimajo. So bolj zračne in s pasom za nogavice se odlično razumejo. Ob dobrem in kvalitetnem pasu za nogavice, te ne rabi skrbeti, da bi nogavico izgubila. Vbistvu sploh ne boš občutila, da imaš oblečene. 

A te skrbi obisk WC-ja? Pas na hrbtni strani odpreš kot nederček, ker ima kaveljčke in ga slečeš z nogavicami vred. "Simpl-k-pasulj" ... 

Kakšen je kvaliteten pas za nogavice?

V prvi vrsti takšen, da te ne bo žulil, grizel v trebuh ali lezel z bokov. Torej, dober pas ti mora sesti na boke, jih nežno objeti in se zliti s preostalo garderobo. Ja, če je udoben, kar pozabiš nanj. Priporočeno je, da ima 6 zaponk, ki so kovinske in na nastavljivih trakcih. 

Nogavice za odprte čevlje?

Bi imela sandale ali čevlje z odprtim prstnim delom pa te skrbi, da bi te lahko čevlji brez nogavic ožulili? Tudi takšne nogavice se dobijo, ki imajo bodisi neopazno ojačan prstni del bodisi odprt prstni del. Takšne nogavice najdeš v naši kategoriji »poletne nogavice«. So tako fine in tanke, da jih skoraj ne bo mogoče videti. Tudi spredaj nimajo tistega zadebeljenega dela, ki bi lahko pokvaril celoten videz. 

poročna obleka in nogavice

Kaj je še dobro vedeti?

Za tak pomemben dogodek moraš vse dobro premisliti. Ker so nogavice zelo delikatno oblačilo in se lahko tudi strgajo, je dobro, da imaš s seboj tudi rezervni par. Ker gre za najpopolnejši dan našega življenja, bodo tako tudi majhne skrbi in slaba volja odveč. Sprosti se in uživaj! 

Komentarji (0)

Trenutno še ni komentarjev
Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan v primerjavo