Kaj pa nogavice za nosečnice?

Nosečnost je gotovo eden lepših trenutkov v življenju, začetni slabosti in utrujenosti navkljub. To je tudi idealni čas za opustitev hlač, še posebej kavbojk (pa čeprav elastičnih). Najbolje se boš prav gotovo počutila v preklopni obleki, ki se zaveže pod prsmi oziroma nad trebuščkom, ker takrat je res neugodno, če te kje kaj tišči. Kaj pa nogavice?

Si vedela, da obstajajo nogavice, ki so namenjene prav nosečnicam? Gre za hlačni model, kar pomeni, da jih oblečeš kot svoje priljubljene »žabe«, vendar imajo posebno oblikovan del, ki nudi oporo in prijetno zavetje tvojemu trebuščku. Tega se udobno oprimejo, ga grejejo, prenašanje dodatne teže pa zaradi opore nogavic postane lažje. Kroj torej ni enak klasičnim hlačnim nogavicam.

Gostota tkanja?

V naši ponudbi imamo različne debeline nosečniških nogavic in sicer 20-denske, 40-denske, 50-denske in 100-denske. Odvisno, kako zmrzljiva si. Prijetno pa delujejo tudi na noge, saj jih stisnejo in nudijo določeno stopnjo kompresije in s tem boljšo cirkulacijo krvi ter manj zastajanja limfe. Sej veš tisto, ko se ti gležnji napihnejo kot baloni. No, tega bo z uporabo takšnih nogavic manj.

Hlačne nogavice za nosečke poskrbijo za udobje.

Nosečnost je eden najlepših trenutkov življenja in čeprav nas lahko daje utrujenost in slabost, se večinoma spominjamo le lepih stvari. Nosečnica izžareva posebno toplo energijo in ženstvenost, saj pogosto slišiš izjavo, da »ta pa kar sije«, a ne?

Bolj kot trebušček raste, bolj te otesnjujejo vsakdanja oblačila. Potem pa začnejo zatekati še stopala in narti, ki po celem dnevu kar kipijo iz obutve. To se dogaja zaradi zastajanja limfe in zvečer bi ti vsekakor najbolj prijala kakšna masaža. Kar angažiraj svojega dragega, da ti ponudi ta tretma.  

Ohlapna oblačila so najboljša za dobro počutje, tako da bodo nosečniške obleke prišle še kako prav. Pozabi na kavbojke in raje smukni v takšen kroj, ki ga lahko zavežeš pod prsmi oziroma nad trebuščkom. Ali pa kakšna obleka na preklop. Vse to je seveda odvisno od letnega časa. Ampak tudi hladnejši dnevi niso problem. Zakaj?

Debelejše hlačne nogavice

Če boš večji del nosečnosti preživela pozimi, boš verjetno oblekla dolgo obleko. Brez skrbi, da bi te zeblo in ti pihalo pod njo, le material naj bo debelejši. Topel zrak, ki ga ustvari naše telo, se bo udobno zadrževal pod krilom in ti pod njim ne bo uhajal ven, ker zakon termodinamike še vedno velja – torej, da se topel zrak dviga, hladen pa spušča. Poskusi in boš videla, da to drži.

Kakšne nogavice ti priporočamo za zraven? Najboljše, da izbereš 100-denske hlačne nogavice ali nosečniške pajkice, ki bodo poskrbele za oporo trebuščku, hkrati pa s kompresijo nog skrbele za manjše otekanje. Za obutev izberi kar kakšne udobne škornje z mucko in vezalkami, da jih lahko preko narti dobro zategneš.

Tanjše hlačne nogavice

Zelo verjetno bodo marsikateri nosečnici debelejše hlačne nogavice celo prevroče. Še posebno, če boš trebušček nosila med pomladjo in jesenjo. Takrat bodo 20-denske ali 40-denske nogavice precej boljša izbira. Kljub temu, da je kompresija manjša kot pri debelejših nogavicah, bodo te poskrbele za boljše počutje.

Pri tanjših nogavicah imamo na voljo celo tri modele in sicer od proizvajalca Marilyn, Fiore in Romartex. Če imaš svetlo polt vsekakor izberi svetlejšo bež barvo proizvajalca Fiore, ki bo najbolj podobna tvoji koži. V kolikor si temnejše polti, pa bo kožna barva ali srednja bež barva tista prava. To imajo vsi našteti proizvajalci.  

V kolikor te moti sredinski šiv nogavic, ki bi se videl pod tanjšo obleko, bodo boljša izbira 20-denske nogavice podjetja Marilyn ali Romartex. Tanjše nogavice teh dveh proizvajalcev imajo dve liniji šivov in sicer ob strani trebuščka. Pri modelih Mama Panda, Mama Rocks in Ceres ima tudi podjetje Fiore šiva ob straneh, pri 20-denskem in 40-denskem klasičnem modelu Mama pa ne.

Pogrešaš vzorce?

Hja, vzorcev je pri hlačnih nogavicah za nosečnice res malo. Imamo pa model Ceres, ki je lepo dekoriran s pikami. Takšni zimzeleni vzorci so vedno »IN«, saj pašejo k skoraj vsaki obleki.

Kaj pa samostoječe nogavice med nosečnostjo?

Poskusi tudi te, seveda. Morda kakšni nosečnici tesno oprijet trebušček ne bo nudil zadovoljstva. Ti pa svetujem, da se ne tlačiš v svoje samostoječke, ki si jih nosila pred nosečnostjo, ker ti bodo morda pretesne. Izmeri si obseg stegna in preveri, kakšne bi ti najbolj ustrezale. Tisti buhtel, ki se ti naredi nad čipko, če je ta preozka, ti bo prinesel več nezadovoljstva kot lahkotnega gibanja.

Samostoječe nogavice za nosečnice te naredijo zelo ženstveno.

Prednost samostoječih nogavic je lahko tudi ta, da v razkoraku nimaš dodatnega blaga, ki bi lahko oviralo pretok zraka, pa tudi obisk stranišča bo precej enostavnejši. Posebno v pozni nosečnosti, ko je vsako prepogibanje in sklanjanje odveč.

Še ena ideja!

Tudi nogavice za pas lahko oblečeš, vendar bo težava nastala, ker jih na pas verjetno ne boš uspela pripeti. Imamo pa specialne podvezice zelo velikih obsegov, na katere lahko pripneš nogavice za pas (torej takšne brez silikona) in jih nosiš kot samostoječe.

Za konec …

Karkoli boš izbrala; najpomembnejše je tvoje dobro počutje. Vsekakor bomo zelo veseli povratnih informacij oziroma tvojega »feedbacka«. Seveda vemo, da univerzalnega odgovora ni, saj vsaki ženski ustreza kaj drugega. Ampak s svojim odgovorom lahko prispevaš k lažjim odločitvam drugih nosečnic za kar ti bomo zelo hvaležni!

Komentarji (0)

Trenutno še ni komentarjev
Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan v primerjavo