Nega nog

Nega nog je ključnega pomena, posebej pri najlonskih nogavicah, ki so tanke in neodporne na suho razbrazdano kožo. Največkrat si nogavice uničimo že med samim oblačenjem, ko jih nepravilno potegnemo čez peto. Morda takrat sploh ne opazimo, da je popustila nitka, nakar stopimo skozi vhodna vrata našega doma in ugotovimo, da imamo strgane nogavice in da se nam mudi. Kaj storiti? Po toči zvoniti je prepozno, lahko si pa pomagate z lakom za nohte ali lakom za lase, ki otrdi poliamidne niti in prepreči nadaljnje širjenje raztrganine.

Najboljša pa je preventiva – nega nog. Trde kože se lahko povsem znebite v kakšnem tednu, brez zahtevnih pripravkov in potrebščin. Priporočamo kakšno bolj mastno kremo, vendar se potem odpravite v posteljo, da vam kje ne spodrsne. Vsak dan pred spanjem si najprej s pilo za nohte odstranite grobo kožo na peti in zunanjem robu stopal, nato podplate namažite s kremo in jo čimbolj vtrite v kožo. To lahko storite tudi predno nataknete nogavico na nogo.

Najbolj razpokano in hrapavo kožo imamo običajno poleti, saj večino časa nosimo japonke ali pa tudi hodimo bosi (kje ob morju naprimer). Od soli včasih stara suha koža tudi spoka, kar pusti brazde, ki občasno tudi bolijo. Takrat vam svetujemo še pogostejšo nego stopal in garantiramo vam, da se boste z lepimi nogami počutile bistveno bolj samozavestno. 

Nega nog

Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan v primerjavo