1. Registrirajte se

Za nakup preko spletne strani Svet Nogavic, se morate registrirati tako, da v zgornjem levem kotu kliknete opcijo "Registracija". Ustvarite si nov račun, kamor boste vpisali vaše podatke. Vnešeni podatki bodo skrbno varovani in se bodo uporabljali izključno za obdelavo vaših naročil na strani Svet Nogavic.

2. Naročilo

Po oddaji naročila prejmete potrdilo o naročilu v vaš elektronski poštni predal. Morebitne preklice naročil lahko v roku 1 ure od oddaje naročila, sporočite na naš elektronski naslov ali pa nas pokličete. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in prodajalcem (Rizn-Art s.p.) nepreklicno sklenjena. Ponudnik v obljubljenem roku izdelek zapakira in odpošlje. V primeru, da je naročilo na delovni dan izvedeno do 16. ure in so izdelki na zalogi, pošiljko odpošljemo še isti dan ali najkasneje naslednji dan. V primeru, da je naročilo oddano po 18. uri, pošiljko odpošljemo naslednji delovni dan. Pošiljka ponavadi prispe že 1 dan po odpošiljanju. Uradni rok dostave, za katerega je zavezana Pošta Slovenije, je 3 dni. Ko je enkrat pogodba o nakupu sklenjena, je le-ta shranjena na sedežu podjetja, kjer je dostopna vsak delovni dan po 16. uri.

Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov je na voljo TUKAJ.

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

3. Plačevanje

Trenutno sta omogočeni dve vrsti plačevanja (kmalu možen nakup tudi z bančno kartico):

* Po povzetju; pošiljko pošljemo priporočeno z odkupno vrednostjo (opozorilo: pošta zaračuna 1,20€ provizije + strošek dostave 3,99€).
* Po predračunu; kupec opravi naročilo, nato se mu izpišejo podatki z računom za nakazilo denarja. Takoj, ko prejmemo potreben znesek, izdelke pošljemo na naveden naslov (znesek dostave je v tem primeru samo 2,49€).
* Osebni prevzem; v kolikor bi želeli izdelke prevzeti osebno, nas predhodno pokličite (tel.: 068-12-74-74). Kupnino morate v tem primeru poravnati z bančnim nakazilom. 

Priporočamo: pri plačilu po povzetju, si Pošta Slovenije zaračuna še provizijo za plačilo 1,20€, zato svetujemo plačilo po predračunu, kjer se plača samo poštnina 3,99€. Pri osebnem prevzemu teh stroškov ni! 

Kupec je po zakonu dolžan prevzeti račun in ga zadržati oziroma predložiti pooblaščeni osebi davčnega ali tržnega organa!

4. Dostava

Stroški pošiljanja s Pošto Slovenije znašajo 3,99€ (oziroma 2,49€, če ste znesek predračuna že nakazali na naš transakcijski račun). V primeru, da je naročilo na delovni dan izvedeno do 16 ure, pošiljko odpošljemo isti ali najkasneje naslednji delovni dan. Pošiljka ponavadi prispe že 1 dan po pošiljanju, čeprav je rok dostave, za katerega je zavezana Pošta Slovenije, 3 dni. Naročila v znesku nad 40 € dostavimo na naše stroške. 

5. Cene

Rizn-Art s.p., ki je lastnik spletne trgovine, ni davčni zavezanec, tako da se DDV posebej ne obračunava. Cene veljajo na dan nakupa in do preklica. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cen! V tem primeru je kupec o tem pisno ali ustno obveščen in mu je ponujena možnost odstopa od pogodbe.

6. Točke zvestobe

Točke zvestobe so trenutno onemogočene.

7. Vračilo in zamenjava blaga

Kupljeno blago se lahko pošljeje nazaj na naš naslov in zamenjali ga bomo za drugo blago. Opombe:

43.č člen ZVPot (Uradni list RS št. 126/07) pravi:
Potrošnik ima od preklica pogodbe 14 dni časa, da kupljene artikle na svoje stroške vrne podjetju. To naredi z obrazcem za odstop od pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navajati razloga vračila.

Če vračate izdelek, je tega potrebno vrniti s priporočeno pošiljko in v enaki embalaži, kot ste jo prejeli. Artikli morajo biti nerabljeni, neodprti, nepoškodovani in v originalni embalaži. Obvezno priložite račun, saj brez tega ni osnove za vračilo kupnine. Prosimo, da pripišite TRR na katerega vam lahko kupnino vrnemo. S poštnimi nakaznicami ne poslujemo. V primeru, da je ugotovljena uporaba izdelka, kot potrošnik odgovarjate za zmanjšanje vrednosti izdelka. 

Po prejemu nepoškodovanega vrnjenega izdelka vam bomo takoj ali najkasneje v roku 14 delovnih dni vrnili kupnino za izdelek. Stroški poštnine se ne vračajo, razen v primeru upravičene reklamacije (poškodba izdelka,...). S stranko se dogovorimo za dobropis ali vračilo stroška poštnine na njen transakcijski račun. 

V primeru mehanskih poškodb, ki niso nastale kot posledica neprimernega ravnanja s strani kupca, se reklamacije upoštevajo. Vse stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema blaga, v skladu z določbami ZVPot, prevzame podjetje Rizn-Art s.p. ob predpostavki, da je bilo blago primerno skladiščeno (v suhem prostoru in neizpostavljeno solarnemu obsevanju). Ostale potencialne nepravilnosti oz. reklamacije skrbno rešujemo skupaj v sodelovanju s kupcem, za katerega poiščemo najboljši možni način in rešitev.

Podjetje si pridržuje pravico, da zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago vrnil (razen, če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago).

Pomembno! 
·    Ko vračate artikel v reklamacijo ali garancijo prodajalcu: "Rizn-Art" Tomaž Rižnar s.p., Cesta v Hotinje 33, 2204 Miklavž, morate priložiti račun. 
·    Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport  (pri tem svetujemo, da uporabite ustrezno in varno embalažo).
·    Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen, če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Za naročila nad 40 EUR je poštnina brezplačna. V kolikor vrnete izdelek in je končni znesek vašega naročila po vračilu izdelka nižji od 40 EUR, vam bomo pri vračilu kupnine obračunali stroške pošiljanja. 

Pisne reklamacije in pritožbe lahko naslavljate na naš elektronski naslov info@svet-nogavic.si ali pa se na nas obrnite neposredno na tel.: 068/12-74-74 (med 16:00 in 21:00 uro)

8. Garancija in reklamacije

V primeru reklamacij nas lahko kontaktirate preko telefonske številke 068/12-74-74 ali preko e-maila info@svet-nogavic.si, pošiljke pa vrnete na naslov upravljalca trgovine, ki je naveden na dnu strani. Pri uveljavljanju garancije poslujemo v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov. Pri izdelkih, ki jih zakon ne zajema, garancije ni, v kolikor ta ni posebej nevedena.

9. Neprevzeti paketi in ponovno pošiljanje

Paket, ki ga stranka ni prevzela na Pošti ali BS Petrol in zanj zahteva ponovno pošiljanje, se zaračuna po predračunu. Na tak način stranka dokaže resnost namere, mi ji pa proti nakazanemu plačilu paket ponovno pošljemo. Dodatne poštnine ne zaračunamo.  

10. Upravljalec trgovine 

"Rizn-Art s.p." Tomaž Rižnar s.p.
Cesta v Hotinje 33
2204 Miklavž
tel: 068/12-74-74
e-mail: info@svet-nogavic.si

Transakcijski račun: SI56 1010 0006 1426 506 (Banka Intesa Sanpaolo d.d.)

Davčna št.: 23546239

Upravitelj ni davčni zavezanec!

Sklep o vpisu v poslovni register RS: Ajpes je dne 13.11.2023 v poslovni register Slovenije vpisal samostojnega podjetnika Rizn-Art Tomaž Rižnar s.p.
Matična št.: 
9523375

11. Varnost podatkov

Podjetje "Rizn-Art" Tomaž Rižnar s.p. samodejno zbira izključno neosebne podatke o uporabi spletnega mesta, kot so obiskanost strani, dnevno število obiskovalcev, časovno obdobje, v katerem se obiskovalci zadržijo na spletni strani ipd. Spletno mesto uporablja Googlovo storitev »Google Analytics«, ki je namenjena spremljanju in analiziranju obiska spletnega mesta. Kot pomoč pri analizi obiskanosti strani uporablja piškotke, ki izdajo podatke o vaši uporabi spletnega mesta, vključno z vašim IP naslovom. Ti podatki se shranijo na Googlovem strežniku v ZDA, Google pa informacije uporabi za analizo vaše uporabe spletnih strani, zbere informacije o dejavnosti za operaterje spletnih strani ipd. Google lahko te podatke posreduje tudi tretjim osebam, če zakon to dovoljuje, ali kjer zunanji sodelavci v imenu Googla obdelujejo podatke, toda vašega naslova ne bo povezal z drugimi morebitnimi informacijami, ki jih ima o vašem IP naslovu. Pred izdajo podatkov se lahko zavarujete  tako, da onemogočite uporabo piškotkov v nastavitvah vašega brskalnika, toda s tem lahko izgubite dostop do nekaterih funkcij spletne strani. Z obiskom spletnega mesta privolite v obdelavo vaših podatkov s strani Googla v zgoraj opisani namen. 

 

 

 

Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan v primerjavo